Stikkord: , , ,
Hva er kolesterol?

Kolesterol er et lipid (fettstoff) som kroppen produserer selv og som vi får i oss via maten vi spiser. For eksempel gjennom produkter som inneholder mettet fett (for eksempel smør, fete oster, pølser, fløte osv.) og ikke minst karbohydrater (sukker).

Det gule er kolesterol i blodbanen
Fettcelle og erytrocytt i blodet inne i blodkaret

Kolesterol er livsnødvendig

Høyt kolesterol kan ha arvelige årsaker, men har i de fleste tilfeller klar sammenheng med livsstil. For høyt kolesterol kan være uheldig, men kolesterol er også helt nødvendig for at kroppen vår skal fungere. Kolesterolet er først og fremst et livsnødvendig fettstoff som kroppen blant annet bruker som byggesteiner i cellevegger, i hormoner, vitamin D og til å frakte vanlig fett i blodet.

HDL og LDL kolesterol

Kolesterolet deles inn i to typer:

1.  Det sunne: HDL-kolesterol

2. Det usunne: LDL-kolesterol

Kolesterol er relatert til hjerte- og karsykdommer

Kolesterol er ofte relatert til hjerte- og karsykdommer og det er en utbredt oppfatning om at høyt kolesterol er en risikofaktor for utvikling av hjertesykdom som angina pectoris og hjerteinfarkt. Dette gjelder spesielt i Nord-Europa og USA hvor dietten er preget av mindre grønnsaker og mer ferdigmat og sukker.

I land, der de spiser mer rå fisk, grønnsaker og frukt som er rike på antioksidanter, som for eksempel i Frankrike, Japan og Middelhavslandene ser man lavere forekomst av koronar hjertesykdom.

Kolesterol plakk i blodårene

Det usunne LDL kolesterolets virkning på åreforkalkning

Når for mye av det usunne kolesterolet LDL tas opp i åreveggen, kan det fremkalle betennelsesreaksjoner som igjen leder til åreforkalkning.

Noen ganger fører dette til plakk som hindrer blodgjennomstrømmingen helt eller delvis.

Når slike forandringer rammer hjertets kransårer, som forsyner hjertemuskelen med blod, kaller vi det kransåresykdom (koronarsykdom). Angina pectoris og hjerteinfarkt er kransåresykdommer.

Hjerteinfarktet kan oppstå akutt ved at plakk revner hvorved det dannes blodpropp som stenger sirkulasjonen og det oppstår alvorlig skade i hjertet.

Tett arterie med blodplater og kolesterol plakk, konsept for helserisiko for fedme eller slanking og ernæringsproblemer

Balanse mellom det sunne (HDL) og det usunne (LDL) kolesterolet

Mange er opptatt av kolesterolverdier, men her er det viktig å vite at det er balansen mellom totalkolesterol og HDL-kolesterol (det sunne kolesterol) som er viktig.

Selv om HDL-kolesterol i seg selv ikke har viktig beskyttende effekter er den antagelig en markør for noe annet positivt stoff som skjer i kroppen. Dette er foreløpig ukjent.

Derfor vil alltid være gunstig å øke HDL-kolesterol og redusere LDL-kolesterol.

I dette blogginnlegget kan du lese om hvordan du kan bedre ditt kolesterol.

Beste hilsen

 

 

86 comments found

  comments user

  Per Frode Johannessen

  Hei.

  Jeg abonnerer på Olivita, kapsler, etter anbefaling av «min» alternativ-behandler.

  Linkene til videoene deres fungerer ikke.

  Ang deres blogg og «Hva er kolesterol?». Jeg er ingen forsker som dere er, men det er forskere og leger og andre som mener at det dere skriver nok ikke er hele sannheten, og at noe er direkte feil. Feil som gjør mange «syke» når de kanskje ikke er det, og som derfor «må» bruke medisiner som stort sett bare er skadelige, og til dels dødelig over tid; Statiner. Helse, medisiner, kosthold og kost-tilskudd er veldig komplisert, som dere kanskje er enig med meg i. Følgende er derfor ikke «fakta» fra meg, men synspunkter jeg mener det er hold i gjennom det jeg bla har funnet på «nettet». Det stedet «alle er eksperter og alle andre tar feil». Å luke ut fakta fra god vitenskap, løgn og fantasi er nesten umulig. Jeg føler det pålegger leger og forskere, og «eksperter», et veldig stort ansvar når de skriver på nettet. For Hvermansen er det nesten umulig å vite hva man skal tro på. Og er det noen som skal tjene penger på et produkt, så bør man være ekstra påpasselig. Det er ikke ubetinget lett for seriøse produsenter, som Olivita, å trenge seg fram blant alle som selger produkter som «alle må ta» for å leve sunt, plagefritt, og lenge. Jeg bruker bla kostdoktorn.se, dietdoctor.com, drhexeberg.no og sider som det henvises til her, som kilder jeg finner å være stort sett pålitelige. Det er uansett mange veier til Rom, og vi er alle forskjellige.

  Statinerer er skapt av legemiddelindustrien som et «svar» på at «høyt kolesterol er farlig, det bør være så lavt som mulig, og LDL er store styggen». Dette er noe de aller fleste leger «vet», og legemiddelindustrien vet å bygge opp om denne «sannheten». Det var lege Ancel Keys, som fant på at mettet fett er farlig. http://www.sevencountriesstudy.com/about-the-study/investigators/ancel-keys/ . Etterhvert så har dette vel blitt grundig tilbakevist, https://deniseminger.com/2011/12/22/the-truth-about-ancel-keys-weve-all-got-it-wrong/. https://www.dietdoctor.com/time-eat-butter-scientists-labeled-fat-enemy-wrong . Dere skriver «Kolesterol er et lipid (fettstoff) som kroppen produserer selv og som vi får i oss via maten vi spiser. For eksempel gjennom produkter som inneholder mettet fett (for eksempel smør, fete oster, pølser, fløte osv.) og ikke minst karbohydrater (sukker)». Feil. «Google» «cholesterol vs fat». http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=george&dbid=158 . Det er veldig lite kolesterol vi får i oss gjennom maten, det aller meste lager kroppen selv. Kolesterol og fett er ikke det samme. Mettet fett i seg selv fører ikke til farlig høyt kolesterol. Høyt kolesterol, og feil kolesterol, er oftest et resultat av høyt inntak av feil type karbohydrater, nemlig de «raske». Her er dere inne på noe, men å si at det er kolesterol i karbohydrater, er feil. Det store problemet er karbohydrater med høy glykemisk indeks som øker insulin-nivået så mye og så ofte at «insulin-pumpen» etterhvert blir utslitt. Da blir man ofte fet og får diabetes 2. Her er sukker, i alle former og forkledninger, det man virkelig bør unngå om man kan. Det har dere rett i.

  Mettet fett er i utgangspunktet ikke farlig. Unngå mat som inneholder fett og oljer hvor det er mye Omega 6, som dere skriver et annet sted. chriskresser.com/how-too-much-omega-6-and-not-enough-omega-3-is-making-us-sick/. http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/02/21/omega-6-dangers.aspx. Dette er imidlertid ikke lett i dag, og i vesten får vi i oss alt for mye omega 6. Man ønsker å få den riktige balansen i kroppen, 1:1, mellom disse to fettsyrene, det er Olivita med på å gjøre. Oppdrettslaks spiser ikke det samme som villaks. https://authoritynutrition.com/wild-vs-farmed-salmon/ . Derfor er fettet i oppdrettslaks ikke bare av det gode. Når det gjelder storfe i Norge, så er fettsammensetningen her oftest ikke bra. Det skyldes kraftforet som består mye av soja som er en rik kilde til omega-6. Kyr skal spise gress og halm, ikke korn og soja. Etterhvert har myndigheter og matindustrien begynt å innse dette. Det er gledelig. http://www.aftenposten.no/okonomi/Okobonde-mener-Nortura-lurer-forbrukerne-nar-de-selger-kjott-fra-grasfora-kyr-197945b.html . http://www.nortura.no/naturlig-kvalitet-fra-norske-bonder/grasfora-kyr/ .

  Dere skriver: «Kolesterolet deles inn i to typer: 1. Det sunne: HDL-kolesterol. 2. Det usunne: LDL-kolesterol». Feil. LDL er ikke usunt, det er livsviktig. Det er heller ikke nødvendigvis usunt i store mengder. Saken er at LDL har forskjellig størrelse, det er det som er viktig. De store partiklene flyter forbi eventuell plakk. De små LDL-partiklene derimot, KAN sette seg fast. Det er av enkle karbohydrater man hovedsaklig får små, tette LDL-partikler av, ikke av mettet fett. Vanlige kolesterol målinger skiller ikke mellom store og små LDL-partikler. Det er vel kun et sted de måler dette riktig i Norge, hos Lab1 http://www.lab1.no/analyser/lipoprint. Når dere skriver «Derfor vil (det) alltid være gunstig å øke HDL-kolesterol og redusere LDL-kolesterol.», så er det en sannhet med så store modifikasjoner at det blir feil.

  Jeg ser fram til deres neste blogginnlegg. Men da må dere finne ut av hva det å bedre kolesterolet betyr. Håper dere har fått noen pekepinner i mitt innlegg.

  Om dere er enige eller ikke, får bli opptil dere. Jeg fortsetter uansett med deres produkt.

  Kanskje dere vil være interessert i denne siden? omegavia.com/why-omegavia-is-high-in-epa-omega-3-ldl/

  Svar

   comments user

   Bjarne Østerud

   Hei Per Steinar og takk for ditt innspill og dine tips. I og med at din kommentar var såpass omfattende har jeg har valgt å svare deg i mitt oppfølgningsblogginnlegg om kolesterol.

   Svar

  Kolesterol og åreforkalkning – Bjarne Østerud Blogg

  […] Kommentar: Dette er en oppfølging av forrige innlegget om kolesterol. […]

  Svar

  comments user

  Vanita

  Thank you for every other informative blog. Where else may just I am getting that type of information written in such an ideal way?
  I have a challenge that I am just now working on, and
  I have been at the glance out for such info.

  My web site: увеличение губ минск

  Svar

  comments user

  Bart

  It’s appropriate time to make some plans for the future and
  it’s time to be happy. I have read this post
  and if I could I desire to suggest you some interesting
  things or advice. Maybe you can write next articles referring to this article.
  I desire to read even more things about it!

  Here is my blog post – гостиничные чеки москва

  Svar

  comments user

  Louis Vuitton siêu cấp

  シュプリームコピー新作激安販売店,luxurysjp2023 最高级シュプリーム激安ルイヴィトン シュプリームコピーの商品特に大人気のシュプリーム ルイヴィトン 財布スーパーコピーの種類を豊富に 取り揃えます。秋冬新作大人気のルイヴィトン&シュプリーム服コピー,シュプリーム服コピー,グッチ服コピー.
  Louis Vuitton siêu cấp https://www.woorden.org/spreekwoord.php?woord=https://www.duybrand.com/brand-4-c0.html Louis Vuitton túi LV 【www.duybrand.com/brand-4-c0.html】Thắt lưng,giầy dép,Túi đeo chéo LV clutch Louis Vuitton Like Auth 99.99% luôn ưu tiên sự hài lòng của khách hàng và đặt sự uy tín của thương hiệu lên hàng đầu

  Svar

  comments user

  Marty

  No matter if some one searches for his essential thing,
  therefore he/she needs to be available that in detail, so that thing is maintained
  over here.

  my web blog – http://remstrdom.ru/

  Svar

  comments user

  Alexis

  whoah this blog is great i really like studying your posts.
  Keep up the great work! You recognize, many people are hunting round for this info, you could help them greatly.

  Feel free to surf to my blog: http://nastroyke-info.ru/

  Svar

  comments user

  Leonida

  Hi there, I enjoy reading all of your post.
  I like to write a little comment to support you.

  my blog … Hay day скачать на компьютер

  Svar

  comments user

  Jayme

  It’s an remarkable paragraph in favor of all the web visitors;
  they will take advantage from it I am sure.

  my blog; накрутить просмотры яппи

  Svar

  comments user

  Franklyn

  Heya i’m for the first time here. I came across this board
  and I find It truly useful & it helped me out much.

  I hope to give something back and aid others like you
  aided me.

  my webpage … Hay day скачать на компьютер

  Svar

  comments user

  Mason

  I just like the valuable information you provide in your articles.
  I will bookmark your blog and take a look at again here regularly.
  I’m somewhat sure I will learn a lot of new stuff proper right here!
  Best of luck for the next!

  Also visit my blog увеличение губ филлером

  Svar

  comments user

  Nigel

  Hmm is anyone else encountering problems with the
  images on this blog loading? I’m trying to find out if its a
  problem on my end or if it’s the blog. Any feed-back would be greatly appreciated.

  Here is my website: увеличение губ

  Svar

  comments user

  Diane

  I love what you guys tend to be up too. This kind of clever work and exposure!
  Keep up the excellent works guys I’ve included you guys to our blogroll.

  Also visit my web blog – увеличение губ филлером

  Svar

  comments user

  Brook

  Hello, I think your site might be having browser compatibility issues.
  When I look at your blog in Opera, it looks fine but when opening in Internet
  Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up!
  Other then that, very good blog!

  Here is my site лечение кариеса

  Svar

  comments user

  Bridgett

  Hey there, I think your site might be having browser compatibility issues.

  When I look at your blog in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer,
  it has some overlapping. I just wanted to give you a quick
  heads up! Other then that, excellent blog!

  my site – кариес зубов лечение

  Svar

  comments user

  Balenciaga siêu cấp

  シュプリーム 偽物 スーパーコピーおすすめ通販、luxurysjp2023 supreme大人気高品質のsupreme tシャツ・パーカー偽物コピーが大集合!本物と見分けがつかないぐらい、完璧な … supreme north face 偽物 シュプリーム ノース フェイス ダウン ヌプシ レザーダウンジャケット.
  Balenciaga siêu cấp https://www.rocketsciencesports.com/catalogsearch/result/index/?q=https://www.duybrand.com/brand-85-c0.html Địa chỉ mua dép Balenciaga Nam chuẩn siêu cấp 【www.duybrand.com/brand-85-c0.html】túi xách,Túi đeo chéo Balenciaga,Áo,dép,Áo khoác Balenciaga siêu cấp Giá tốt nhất tại Hà Nội và Tp HCM.

  Svar

  comments user

  Jani

  This article offers clear idea designed for the new users of blogging, that actually how to do blogging
  and site-building.

  Feel free to surf to my web page: удаление пигментных пятен

  Svar

  comments user

  Ernesto

  Hurrah, that’s what I was seeking for, what a information! present here at
  this webpage, thanks admin of this website.

  My web site :: удаление пигментных пятен Минск

  Svar

  comments user

  Geneva

  Its like you read my mind! You appear to know so much about this,
  like you wrote the book in it or something. I think that you can do with some pics to drive the message home a
  bit, but instead of that, this is fantastic blog.
  A great read. I will certainly be back.

  My web site :: body tape for breast

  Svar

  comments user

  Ashely

  Hello, yeah this piece of writing is truly pleasant and I
  have learned lot of things from it regarding blogging. thanks.

  Review my web page – binding tape

  Svar

  comments user

  Maisie

  I have read so many articles regarding the blogger lovers however
  this post is genuinely a nice post, keep it up.

  My webpage :: tape bras lift for women

  Svar

  comments user

  DIOR siêu cấp

  シュプリーム財布コピー、luxurysjp2023 2021新品シュプリームスーパ,シュプリームコピー新作激安販売店,最高级シュプリーム,新作supreme スーパーコピー 服高品質 ,シュプリーム コピー Tシャツ , シュプリーム【SUPREME】 スーパーコピー 専門店 …
  DIOR siêu cấp http://iardwebprod.azurewebsites.net/search?searchtext=https://www.duybrand.com/brand-1-c0.html túi Dior siêu cấp nam , Áo Dior siêu cấp【www.duybrand.com/brand-1-c0.html】 Giày Dior siêu cấp , mũ dior Dior, giày lười dior nam, Túi công sở Dior Like Auth sơ mi dior nam

  Svar

  comments user

  Matthew

  Hi, its good piece of writing concerning media print, we all be aware of
  media is a wonderful source of information.

  Here is my web site … https://artisaninfo.ru/

  Svar

  comments user

  Louis Vuitton siêu cấp

  Supreme 偽物,ノースフェイス シュプリーム 偽物,luxurysjp2023 【Supreme パーカー 激安】シュプリーム パロディ, ルイヴィトン シュプリーム 財布 偽物ランキング10位前おすすめ,supreme 財布.人気ブランドやオシャレなアイテム勢ぞろい!品揃え豊富でSALE、送料無料がいっぱい.【Supreme パーカー 激安】
  Louis Vuitton siêu cấp https://www.pasadenachamber.org/members/search?q=https://www.duybrand.com/brand-4-c0.html Louis Vuitton túi LV 【www.duybrand.com/brand-4-c0.html】Thắt lưng,giầy dép,Túi đeo chéo LV clutch Louis Vuitton Like Auth 99.99% luôn ưu tiên sự hài lòng của khách hàng và đặt sự uy tín của thương hiệu lên hàng đầu

  Svar

  comments user

  Gabriela

  Hi to every , since I am actually eager of reading this weblog’s post to be updated daily.
  It carries nice stuff.

  My blog – http://masterok-tut.ru/

  Svar

  comments user

  スーパーコピーブランド

  【Supremeヘアバンド】luxurysjp2023 シュプリーム ヘアバンドの通販 1,000点以上 | Supremeを | アマゾン公式サイトシュプリーム ヘアバンド ファッション潮流 カッコイイシュプリームスーパーコピーブランドSupremeコピールイヴィトン対応財布/ バッグ/スマホケース/ショルダーバッグ/ベルト/ロゴキーホルダー/スニーカー/靴スーパーコピー,スーパーコピー シュプリーム ヘア バンド 偽物,シュプリーム ヴィトン .
  スーパーコピーブランド https://www.umcsn.com/search?searchtext=https://www.forkopi.com/ 本当に届くハイブランドスーパーコピー激安優良店 取り扱い[forkopi.com]。当店送料無料で2年以上品質保証できるブランド品スーパーコピー、ブランド洋服スーパーコピー、ブランドスーパーコピーバッグなどブランド偽物を豊富に取り揃え。

  Svar

  comments user

  Conrad

  I got this site from my buddy who told me on the topic of this web site and now this time I am visiting this web page and reading very informative articles or reviews at this place.

  my page – sadovnikinfo.ru

  Svar

  comments user

  Tracy

  I am regular reader, how are you everybody? This piece of writing posted at
  this web site is truly fastidious.

  my homepage … Гостиничные чеки в Москве

  Svar

  comments user

  Una

  I like the valuable info you provide in your articles.
  I will bookmark your blog and check again here regularly.
  I’m quite sure I’ll learn plenty of new stuff right here! Good luck for the next!

  My homepage: https://nakrutka-prosmotrov-yappy-pr2.online/

  Svar

  comments user

  Ollie

  Tremendous issues here. I am very satisfied to peer your article.
  Thanks so much and I am taking a look ahead to touch you.

  Will you kindly drop me a e-mail?

  Also visit my homepage :: https://nakrutka-prosmotrov-yappy-pr2.ru/

  Svar

  comments user

  Lonnie

  Great work! This is the kind of info that are supposed to be shared around
  the web. Disgrace on Google for now not positioning this post higher!
  Come on over and consult with my website . Thanks =)

  Here is my blog Установка кондиционера Минск

  Svar

  comments user

  Agueda

  Paragraph writing is also a excitement, if you be acquainted
  with then you can write if not it is complicated
  to write.

  Also visit my web site … http://infocars24.ru/

  Svar

  comments user

  Broderick

  Hello there, just became alert to your blog through Google, and found that it is truly informative.

  I’m gonna watch out for brussels. I’ll be grateful if you continue this in future.
  Lots of people will be benefited from your writing.
  Cheers!

  Here is my site … монтаж кондиционера Минск

  Svar

  comments user

  Franziska

  Remarkable things here. I’m very satisfied to see your article.
  Thanks a lot and I’m taking a look ahead to touch you.

  Will you please drop me a e-mail?

  Also visit my web-site: http://cb23.ru/

  Svar

  comments user

  Aubrey

  If you would like to take a good deal from this piece of writing then you have to apply such techniques to
  your won web site.

  Also visit my webpage; Гостиничные чеки купить в Москве

  Svar

  comments user

  Áo phao Moncler siêu cấp

  Buy luxurysjp2023 Cheap Jordans for Sale, Authentic Air Jordan Shoes Retro,Cheap Authentic Nike Jordan Shoes, Air Jordans XIII (13) Retro Online.Buy cheap Jordans,Air Jordan Shoes online Store Offers new Air Jordan Shoes With Cheap Price And Authentic Quality! Enjoy Real Discount And Fast Shipping.
  Áo phao Moncler siêu cấp https://www.duybrand.com/brand-16-c0.html

  Svar

  comments user

  Christy

  Hello, this weekend is pleasant in support of me,
  because this time i am reading this great educational post here at my residence.

  my blog post :: http://yes-cars.ru/

  Svar

  comments user

  Lena

  I am actually pleased to glance at this website posts which contains tons of helpful information, thanks for providing these kinds of data.

  My webpage … http://avto-zhelezo.ru/

  Svar

  comments user

  Angelo

  whoah this blog is great i like reading your articles. Keep up the great work!
  You recognize, lots of individuals are searching round for this information, you can aid them
  greatly.

  My website карта мира из дерева

  Svar

  comments user

  Katherine

  Hi, just wanted to tell you, I loved this article.
  It was helpful. Keep on posting!

  Also visit my website; карта мира из дерева

  Svar

  comments user

  Armand

  It’s actually a cool and helpful piece of info.
  I’m satisfied that you shared this useful information with us.

  Please stay us informed like this. Thank you for
  sharing.

  Look at my page карта мира деревянная на стену с подсветкой

  Svar

  comments user

  Angelika

  Can I simply just say what a comfort to uncover an individual
  who really knows what they are talking about on the web. You actually know how to bring an issue to
  light and make it important. More and more people must read this and understand this side of your
  story. It’s surprising you aren’t more popular because you most certainly
  possess the gift.

  Feel free to visit my blog post; карта из дерева на стену с подсветкой

  Svar

  comments user

  Caitlin

  Thank you for another informative web site.
  Where else may I get that kind of info written in such a perfect
  method? I’ve a venture that I’m simply now working on, and I’ve been at the glance out for such info.

  Visit my blog http://hitmind.ru/

  Svar

  comments user

  Martina

  Attractive element of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to say that I get in fact enjoyed account your blog posts.

  Anyway I’ll be subscribing on your augment and even I success you
  get right of entry to constantly rapidly.

  Here is my site :: хранение личных вещей в минске

  Svar

  comments user

  Cristine

  hi!,I like your writing so much! share we communicate more about your article on AOL?
  I require an expert in this area to resolve my problem.
  May be that is you! Taking a look forward to peer you.

  my page – снять место для хранения вещей

  Svar

  comments user

  Gloria

  If some one wants expert view about blogging and site-building afterward i advise him/her to pay a visit this blog, Keep up the nice job.

  Also visit my blog post :: http://masakra.ru/

  Svar

  comments user

  Theresa

  I was recommended this web site by means of my cousin. I’m not certain whether
  or not this publish is written by him as nobody else realize such specified about my trouble.
  You’re wonderful! Thanks!

  Review my blog … хранение бытовой техники

  Svar

  comments user

  Laura

  When I originally commented I seem to have clicked on the -Notify
  me when new comments are added- checkbox and from now on each time a comment is added I recieve four emails with the exact
  same comment. Perhaps there is an easy method you can remove me from that service?
  Cheers!

  Review my web blog … хранение техники

  Svar

  comments user

  Lilly

  I am not positive the place you are getting your info, but good topic.
  I needs to spend a while learning much more or understanding
  more. Thanks for fantastic info I was searching for this info
  for my mission.

  Here is my web blog: http://mydwg.ru/

  Svar

  comments user

  Bonnie

  Thanks to my father who told me on the topic of this website, this website
  is in fact remarkable.

  Here is my site – свести тату минск

  Svar

  comments user

  Marianne

  What’s up, I wish for to subscribe for this weblog to get hottest updates, so where can i do it
  please assist.

  My web site :: сведение тату минск

  Svar

  comments user

  Monica

  Helpful info. Lucky me I discovered your site accidentally,
  and I am surprised why this coincidence did not happened earlier!

  I bookmarked it.

  My webpage … вывести тату минск

  Svar

  comments user

  Quinton

  Have you ever considered about adding a little bit more than just your articles?
  I mean, what you say is valuable and all. But think about if you added some
  great graphics or video clips to give your posts more, «pop»!
  Your content is excellent but with images and clips, this
  blog could undeniably be one of the greatest in its niche.

  Awesome blog!

  Here is my web page … сколько стоит свести тату

  Svar

  comments user

  King

  Hi, I would like to subscribe for this website to take latest updates, so where can i do
  it please help out.

  Feel free to visit my web blog; http://infostroitely.ru/

  Svar

  comments user

  Domingo

  I’m curious to find out what blog platform you have been working with?
  I’m experiencing some minor security problems with my latest blog and I’d like to
  find something more secure. Do you have any solutions?

  My web site: Хранение вещей Минск

  Svar

  comments user

  Hazel

  I do not even know how I ended up here, but I thought this post was good.
  I do not know who you are but certainly you’re going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

  Review my blog: Хранение вещей Минск

  Svar

  comments user

  Autumn

  Incredible story there. What occurred after? Good luck!

  Feel free to visit my homepage http://stroitely-tut.ru/

  Svar

  comments user

  Susannah

  I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was wondering what all is required
  to get setup? I’m assuming having a blog like yours
  would cost a pretty penny? I’m not very internet smart so I’m not 100% sure.
  Any recommendations or advice would be greatly appreciated.
  Kudos

  Here is my page; http://masterstroy-info.ru/

  Svar

  comments user

  Domingo

  I love what you guys are up too. This kind of clever work and exposure!

  Keep up the awesome works guys I’ve incorporated you guys to blogroll.

  Here is my webpage; http://specstroyka-info.ru/

  Svar

  comments user

  Mariam

  This is a topic that’s near to my heart… Best wishes!
  Where are your contact details though?

  My website – http://ivistroy.ru/

  Svar

  comments user

  Jere

  Greate article. Keep writing such kind of info on your site.
  Im really impressed by your site.
  Hey there, You have performed a fantastic job. I’ll certainly digg it
  and individually recommend to my friends. I’m sure they will be benefited from this site.

  my web-site; http://vopros-remonta-info.ru/

  Svar

  comments user

  Gloria

  Hey there! Do you know if they make any plugins to assist
  with SEO? I’m trying to get my blog to rank
  for some targeted keywords but I’m not seeing very
  good results. If you know of any please share. Appreciate
  it!

  My web page; https://vyvod-iz-zapoya-minsk.online/

  Svar

  comments user

  Debora

  Thank you for sharing your thoughts. I truly appreciate your
  efforts and I will be waiting for your next write ups thanks once again.

  Here is my webpage; https://vyvod-iz-zapoya-minsk.ru/

  Svar

  comments user

  Kory

  I visit day-to-day some blogs and blogs to read articles, but this website provides feature based content.

  Here is my website :: http://tut-proremont.ru/

  Svar

  comments user

  Lovie

  Stunning story there. What occurred after? Good luck!

  Visit my site :: http://otremontirowal.ru/

  Svar

  comments user

  Norman

  Hey there I am so grateful I found your website, I really
  found you by mistake, while I was browsing on Aol for
  something else, Anyways I am here now and would just like to say thank you for a
  tremendous post and a all round thrilling blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read
  through it all at the minute but I have book-marked it and also added your RSS
  feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up
  the great jo.

  my web-site http://smartremstr.ru/

  Svar

  comments user

  Kala

  You really make it appear so easy together with your presentation but I
  find this topic to be really something that I think I
  would never understand. It kind of feels too complex and extremely
  vast for me. I’m taking a look forward on your subsequent post,
  I’ll try to get the cling of it!

  My web-site http://sad-ogorod-info.ru/

  Svar

  comments user

  Brodie

  Great site you have got here.. It’s difficult to find high-quality writing like yours nowadays.
  I seriously appreciate individuals like you! Take care!!

  My web-site http://vgryadkah.ru/

  Svar

  comments user

  Alycia

  We’re a group of volunteers and starting a new scheme in our community.

  Your website offered us with valuable info to work on. You’ve done an impressive job
  and our entire community will be grateful to you.

  Also visit my page: http://ruda4nik.ru/

  Svar

  comments user

  Spencer

  Appreciate this post. Will try it out.

  My web-site http://pro-sadovnik.ru/

  Svar

  comments user

  Ruben

  Hi it’s me, I am also visiting this web page regularly, this web page is in fact pleasant and the users are actually sharing pleasant
  thoughts.

  my site; http://dachnik-info.ru/

  Svar

  comments user

  rem-dom-stroy.ru

  Hi, i think that i saw you visited my web site so i got here to go back the favor?.I am trying to find things to improve my site!I guess its ok to use some of your ideas!!

  Svar

  comments user

  obshchestroy.ru

  Hey just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the images aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different browsers and both show the same results.

  Svar

  comments user

  remont-master-info.ru

  Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to far added agreeable from you! By the way, how can we communicate?

  Svar

  comments user

  smartremstroy.ru

  Great article! This is the type of information that are supposed to be shared around the web. Disgrace on the seek engines for not positioning this post upper! Come on over and discuss with my site . Thank you =)

  Svar

  comments user

  delaremontnika.ru

  Wow, this article is nice, my sister is analyzing such things, so I am going to tell her.

  Svar

  comments user

  nemasterok.ru

  Your style is really unique compared to other people I have read stuff from. Many thanks for posting when you have the opportunity, Guess I will just bookmark this web site.

  Svar

  comments user

  mirsadovnikov.ru

  Hi there just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the images aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different browsers and both show the same results. mirsadovnikov.ru

  Svar

  comments user

  glavdachnik.ru

  This design is spectacular! You most certainly know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Great job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool! glavdachnik.ru

  Svar

  comments user

  infoda4nik.ru

  I am sure this post has touched all the internet users, its really really pleasant article on building up new weblog. infoda4nik.ru

  Svar

  comments user

  ogorodkino.ru

  If some one needs to be updated with newest technologies then he must be go to see this website and be up to date everyday. ogorodkino.ru

  Svar

  comments user

  sadovoe-tut.ru

  When I originally commented I clicked the «Notify me when new comments are added» checkbox and now each time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Thanks! sadovoe-tut.ru

  Svar

  comments user

  delaremontnika.ru

  I want to to thank you for this great read!! I definitely enjoyed every little bit of it. I have you book marked to check out new stuff you post delaremontnika.ru

  Svar

  comments user

  Theodora Seward

  This is the right blog for anybody who wants to find out about this topic. You notice a lot its nearly hard to argue with you (not that I actually would need…HaHa). You positively put a brand new spin on a topic thats been written about for years. Nice stuff, simply nice!

  https://www.zoritolerimol.com

  Svar

  comments user

  zoritoler imol

  I like what you guys are up also. Such clever work and reporting! Keep up the superb works guys I?¦ve incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my site 🙂

  https://www.zoritolerimol.com

  Svar

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *