Hva er revmatoid artritt og hvordan redusere leddsmertene?

Revmatoid artritt (RA) er en kronisk inflammatorisk lidelse som kan påvirke mer enn bare leddene dine. I noen mennesker kan tilstanden også skade et bredt spekter av kroppssystemer, inkludert hud, øyne, lunger, hjerte og blodårer.

I motsetning til slitasjeskader ved slitasjegikt, påvirker reumatoid artritt foringen av leddene, noe som forårsaker smertefull hevelse som til slutt kan resultere i benerosjon og ledd deformiteter.

Betennelsen forbundet med revmatoid artritt er årsaken til at det oppstår skader i andre deler av kroppen også. Mens nye typer medisiner har forbedret behandlingsmulighetene dramatisk, kan alvorlig revmatoid artritt fremdeles føre til fysisk uførhet.

Mekanismer for utvikling av revmatoid artritt

Selv om de molekylære mekanismer for leddsykdommer langt fra er kjent, så er det åpenbart at der finnes fellesnevnere, spesielt i leddsykdommer hvor betennelse (inflammasjon) er en medvirkende årsak til utviklingen av sykdommen. En slik fellesnevner er blodplater som spesielt i reumatoid artritt ser ut til å ha en viktig pro-betennelses effekt.

Blodplater (trombocytter)

I tillegg til deres viktige rolle i å stoppe blødning, sårreparasjon og i negativ retning føre til blodpropp ved hjerteinfarkt og hjerneslag, deltar blodplatene i betennelsesreaksjoner som ved utvikling av åreforkalkning og en rekke autoimmune sykdommer som for eksempel reumatoid artritt.

Mikropartikler fra blodplater

Når blodplater aktiveres frigjør de mikropartikler ved avsnøringer av «armer» på de aktiverte platene og slike partikler er blitt identifisert i leddvæske fra pasienter med RA og andre former for inflammatorisk artritt, men ikke i leddvæsker fra pasienter med slitasjegikt (artrose).

Disse mikropartiklene ble funnet å være betennelsesfremmede, det vil si øke betennelse i leddene. Siden disse partiklene er meget små, vil de lett komme over i leddvæske og medvirke til at betennelse oppstår i leddene. I overenstemmelse med dette ble det funnet at fjerning av blodplater eller blokkering, reduserte betennelsesartritt.

Siden mikropartikler dannes ved aktivering av blodplater, er det lønnsomt å ha minst aktive, klebrige blodplater som lett klumper seg sammen. For eksempel har de med store, hyperaktive blodplater, større risiko for å utvikle åreforkalkning, få hjerteinfarkt og hjerneslag enn de med mindre aktive blodplater. Hyperaktive blodplater er også assosiert med høyere nivå av mikropartikler.

Effekter av Olivita på revmatoid artritt pasienter.

Olivita er et omega-3 kosttilskudd som består av selolje og kaldpresset olivenolje. Hver av disse har i seg selv anti-inflammatoriske effekter. Sammen har de synergistiske effekter som gjør oljeblandingen meget unik for også personer med reumatoid artritt.

Selv om mekanismen(e) for effektene av Olivita hos reumatoid artritt pasienter med og uten psoriasis ikke er kjent, er dens effekt mest sannsynlig mediert via en direkte effekt på blodplatene, men også via andre mekanismer for nedregulering ev betennelsesreaksjoner i kroppen.

Hva skyldes det at blodplatene blir mindre aktive (mindre klebrige) av inntak av Olivita?

Olivita består av selolje og olivenolje, og det er kjent at selolje i tillegg til de vanlige omega-3 fettsyrene EPA og DHA inneholder betydelig mengder av omega-3 fettsyren DPA, som det er lite av i fiskeolje. Siden DPA er vist i studier å ha hemmende effekt på blodplater og gjøre de mindre klebrige, innebærer dette også at de danner mindre mengder pro-inflammatoriske mikropartikler. Dette vil medføre reduksjon i inflammasjon i leddene og være en av forklaringene på de mange tilbakemeldinger om svært bra effekt av Olivita hos reumatoid artritt pasienter. 

Antioksidanter

Olivita inneholder også store mengder naturlige antioksidanter som primært er svært viktig for å unngå oksidasjon og negative effekter av omega-3 fettsyrene når de kommer inn i kroppen. De vil også i seg selv sammen med alle omega-3 fettsyrene i seloljen ha betydelig effekt på systemisk inflammasjon (inflammasjon i hele kroppen) som vil redusere på de negative inflammasjonsreaksjoner som pågår i kroppen.

10 comments found

  comments user

  jztJYUVop

  wrfuDCgoti

  Svar

  comments user

  EaJOQRIyBPgX

  iuhHyLnZjxsN

  Svar

  comments user

  kpvEntJdIzuAC

  roZVjxePNM

  Svar

  comments user

  Sean

  Thank you very much for detailed information http://samodelkami.ru/index.php?option=com_content&view=article&id=4316&Itemid=55

  Svar

  comments user

  JxARyLOfdUE

  qxyOgsniPtLZGTD

  Svar

  comments user

  kjvuWAZDmL

  INqVsdZoRXPU

  Svar

  comments user

  NisjCObLaUDZpB

  mngAQDGM

  Svar

  comments user

  mxlAXwQuaFCG

  rbVDPaeLynYmf

  Svar

  comments user

  sHhQmTrLl

  iBGJbrYSTCyEPh

  Svar

  comments user

  QeMnfohUCLvp

  JqVKUGhNZjI

  Svar

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *